Vandringsseminarium 2018

Den 17 och 18 maj 2018 äger vandringsseminariet rum på Falkängen, Hällekis.

Vi träffas och samtalar/ får handledning under vandring. På kvällen har vi gemensam middag och på fredagen semiarium, Morten Sager,universitetslektor vetenskapsteori Göteborgs universitet, kommer och pratar om evidensbegreppet, avlslutning med lunch. Bjud med din handledare. Seminariet är kostnadsfritt.

"Evidensens många ansikten"
I början av 1990-talet lanserades evidensbaserad medicin (EBM) som ett nytt paradigm inom medicinsk utbildning och praktik. Idén har spritt sig som en löpeld över världen; den är nu så väl etablerad i hela västvärlden att det knappast är möjligt att genomgå någon utbildning inom vårdsektorn utan att möta den i läroböcker och undervisning. Att förverkliga den har dock visat sig vara mycket komplicerat. Existerar vetenskapliga metoder som i alla sammanhag ger mer tillförlitlig och användbar kunskap än andra metoder? I vilken utsträckning kan vetenskapliga resultat som uppnåtts under vissa givna betingelser tillämpas i helt andra situationer? I vilken mån är professionellt omdöme en förutsättning för att vetenskaplig kunskap skall kunna tillämpas effektivt?

Anmälan senast 26 april 2018 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tfn 0500-478401

 

Skriv ut Email

© SKARABORGSINSTITUTET • Stationsgatan 12, 541 30 Skövde • Tel: 0500-47 83 80 Fax: 0500-47 83 92 •  E-post»   •  webbyrå: Optimal media»