Annorlunda

Jag har nu varit på NIH i 2 veckor och börjar förstå lite hur det fungerar. Fick tillgång till de data jag behöver i fredags, eller i alla fall till en del av dem. Normalt när amn arbetar på NIH analyseras alla data centralt (jippi!) men Bill tyckte att jag dels skulle ha lite "hands-on" erfarenhet och dels att det tar alldeles för lång tid att beställa data, kan ta flera månader så nu skall jag altså analysera själv. Tyvärr iten heller i det data program jag är vam vid SPSS utan i ett annat program, SAS. De på NIH tycker inte att de kan göra tillräckligt avancerade beräkningar i SPSS. Hjälp o hjälp! Skall åka in till kontoret i eftermiddag o träna lite fast det är söndag. 

Har förstått att på fredag eftermiddag är alltid ett gemensamt möte ordnat, ibland förlagt till vår institution, ibland till genetisk centtrum centralt i Phoenix. I fredags var vi inne på genetiskt centrum. Mötet varande mellan 15 och 16 och tro sedan inte att folk åker hem. Nejdå, då åker man tillbaka och arbetar vidare, åtminstone till klockan 17 och i mitt och mina kollegors fall till klockan 16 och då gick jag ändå inte sist! 

Vid seminarierna diskuteras det ganska livligt. Väldigt roligt att få vara med. Folk är inte särskilt finkänsligt utan vi förra seminariet slutade det med "so what?" och talaren verkade tne ta illa upp för det utan instämde i frågan och så blev diskussionen istället om hur man skulle kunna gå vidare. 

I går morse var jag på fågelexkursion med några vänner. Bland annat såg vi the "Snowy Eagrit"

Snowy eagritl

Skriv ut E-post

© SKARABORGSINSTITUTET | Besöksadress: Regionens Hus, Stationsgatan 3, 541 30 Skövde | Postadress: Regionens Hus, 541 80 Skövde 
Tel: 0730968918  |  E-post»   |  Webbyrå: Optimal media»