Ny vecka

Ytterligare en vecka har gått. Som sagt, ibland känns det som om veckan bara består av måndagar och fredagar! Denna veckan har delvis varit väldigt frustrerande. Jag har ett uppdrag och skall beräkna och bedöma effekten av fysisk aktivitet i en stor grupp individer med diabetes. För att göra detta behöver jag använda mig av ett dataprogram som inte är så helt lätthaterligt (SAS) och just som jag börjat känna att det kanske inte är så omöjligt trots allt blir det helt stopp i processen! Vid mina senatse beräkningar inser jag att det nog faktiskt inte kan stämma riktigt, det är något fel!!! För att ta reda på vad och hur jag skall åtgärda detta MÅSTE jag ha hjälp och eftersom det är ganska komplicerat är det eg bara min handledare Dr. Knowler som har förmågan och kompetensen att hjälpa mig och han har väldigt mycket att göra. Alltså blev det helt stopp i systemet i 2 dagar. Ni som känner mig förstår säker min frustration. Dr Knowler är nu en stor forskare och jag har förstått (efter att ha jobbat med Ulf Lindblad i flera år) hur viktigt det är att känna sina data och ha full koll på sina filer. I denna fil finns 5000 individer och 5 registreringar för varje med ca 200 varabler. Ja, ni kan kanske tänka er att det tar ett tag att gå igenom allthop o kolla att allt är som det skall. Nåja, nu är det i alla fall gjort. Bill lade ner flera timmar på arbetet idag och filen är nu i ordning så nu är det bara att börja från  början och börja arbeta. Mycket bättre är att bara vänta!!
 
Helgen har varit jättebra. Började gårdagen med en hike upp på berget Camelback. Ett centralt beläget berg som faktiskt är både högt och ganska brant. Man måste börja tidigt på dagen, eller rättare sagt på morgonen eftersom det blir 30 grader varmt fram på middagen och itne skydd för solen. Alltså cyklade jag iväg hemifrån vid halv sjutiden för att nå toppen vid ca 8 på morgonen. Det var en brant men härlig hike som jag delade med ett stort antal andra individer. 
 
 Efer en härlig frukost hemma cyklde jag bort till vårt klättergym. En riktigt fin cykeltur genom Phoenix. De cykelvägar som finns är faktiskt riktigt bra och finns det inte cykelvägar finns det i regel breda trottoarer som går utmärkt att cykla på. Klättringen gick så där, jag var nog lite trött fter vandringen på morgonen. På kvällen var vi på svensk restaurang där de serverade svenska köttbullar, fläsk och löksås och skomakarlåda. Det var lite kul att höra kvinnan servera skomakarlåda på klingande svenska! Hon hade bott i USA i 22 år men var svensk. Modigt att våga öppna en restaurang tycker jag. Konkurrensen är ju ganska mördande.
 
Idag började också dagen med en hike, start klockan 05.40. När vi väl kom iväg var det dock underbart och vi nådde toppen strax innan solen gick upp. Det är en upplevelse att möta morgonen på en bergstopp! Sedan frukost, cykling och jobb. Alla data klara (förhoppningsvis) och allt klart inför kommande vecka!
 
Mountain
 

Skriv ut E-post

© SKARABORGSINSTITUTET | Besöksadress: Regionens Hus, Stationsgatan 3, 541 30 Skövde | Postadress: Regionens Hus, 541 80 Skövde 
Tel: 0730968918  |  E-post»   |  Webbyrå: Optimal media»